• Home
  • Timp liber
  • Vremea se schimbă radical în aproape toată țara. Cod galben de ploi torențiale, vânt și vijelii puternice

Vremea se schimbă radical în aproape toată țara. Cod galben de ploi torențiale, vânt și vijelii puternice

Prognoza meteo

România se pregătește pentru vreme extremă în următoarele zile, meteorologii emițând avertizări severe. O mare parte a țării este sub cod galben de caniculă, cu temperaturi de 35-37 de grade Celsius. Începând de luni seara, Banatul, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi lovite de furtuni puternice.

Alertele meteo vor fi în vigoare de luni seara până marți dimineața, aducând instabilitate atmosferică severă în regiunile menționate. Se așteaptă averse torențiale, vânt puternic cu rafale de 50-70 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor ajunge la 20-30 l/mp și, izolat, peste 40 l/mp.

De asemenea, luni, nord-vestul și centrul țării vor experimenta instabilitate atmosferică locală.

De marți, o nouă avertizare cod galben va fi în vigoare. Între marți ora 10.00 și miercuri ora 10.00, sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș și zonele montane, vor fi afectate de averse torențiale, vânt puternic, vijelii, grindină și descărcări electrice. Cantitățile de apă pot ajunge la 20-40 l/mp și pe arii restrânse, peste 50 l/mp.

Miercuri, instabilitatea atmosferică va persista, afectând în special centrul și estul țării.

Alte articole recomandate