• Home
  • Prognoza meteo
  • Vremea se schimba radical: „Vorbim de temperaturi sub pragul de ger, -10, -15 grade”

Vremea se schimba radical: „Vorbim de temperaturi sub pragul de ger, -10, -15 grade”

accuweather prognoza meteo iarna ninsoare 857885

Conform declarațiilor recente ale directorului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, vremea în România va suferi o schimbare semnificativă în zilele următoare. În București, temperaturile vor atinge o maximă de 11 grade Celsius, însă de vineri, vremea se va răci considerabil în întreaga țară.

În nordul țării, temperaturile nu vor mai depăși 3-5 grade Celsius, reprezentând o scădere notabilă comparativ cu valorile obișnuite pentru această perioadă. În sud și sud-est, încă vor fi posibile temperaturi de peste 11-12 grade Celsius, inclusiv în capitală, unde se așteaptă o maximă de 13 grade Celsius.

Totuși, de sâmbătă, răcirea va afecta întreaga țară, inclusiv regiunile sudice și sud-estice. La nivel național, temperaturile vor varia între -4 și 5 grade Celsius, iar în depresiuni se așteaptă temperaturi chiar sub pragul de ger, ajungând până la -10, -15 grade Celsius. Pe litoral, temperaturile vor fi ceva mai ridicate, dar nu vor depăși -1 grad Celsius.

Condițiile meteorologice la munte vor fi dominate de ninsori, cu depuneri consistente de zăpadă. Vitezele vântului pe creste vor atinge 70-80 km/h, ceea ce poate duce la condiții dificile și periculoase.

În București, se așteaptă precipitații sub formă de ploaie în noaptea de vineri spre sâmbătă, urmate de lapoviță și ninsoare. Duminică, ninsorile vor fi predominante, iar temperaturile vor scădea semnificativ, ajungând la maxime de 1-2 grade Celsius și minime apropiate de pragul de ger.

Aceste informații sunt vitale pentru cetățeni, în special pentru cei care plănuiesc călătorii sau activități în aer liber. Este important ca oamenii să se pregătească corespunzător pentru condițiile meteo anunțate, să fie precauți și să ia măsuri adecvate pentru a se proteja de frig și condițiile dificile de vreme.

Alte articole recomandate