Modificările neașteptate ale pielii, precum schimbarea formei și culorii, pot fi cauzate de diverse factori, inclusiv apariția eczemelor și iritațiilor. Aceste transformări pot fi atât inestetice, cât și inconfortabile, afectând starea generală de bine a unei persoane.
Eczema este o inflamație la nivelul pielii cronică sau alergică. Cauzele originii și dezvoltării patologiei nu sunt încă studiate, dar se crede că factorii provocatori sunt bolile alergice și premisele genetice.
Cauzele eczemei
Eczema este destul de frecventă, iar cauzele sale includ o serie de factori interni și externi.
Factori interni în dezvoltarea eczemei includ:
- Tulburări ale sistemului nervos
- Patologii ale organelor interne
- Factori genetici (ereditate)
Factori externi care provoacă o iritatie piele numită eczemă presupun:
- Creșterea sau scăderea temperaturii
- Expunerea la substanțe chimice agresive
- Influența extractelor din diverse plante etc.
Adesea, patologia este provocată de o combinație de factori interni și externi.
Eczema poate deveni un răspuns al organismului la:
- Contactul cu polenul
- Transpirație excesivă
- Tulburări ale sistemului imunitar
- Stresul
- Administrarea de medicamente
- Consumul de anumite alimente
Înainte de a începe tratamentul eczemei, este foarte important să se identifice cauzele care au provocat apariția patologiei. Numai în acest caz, terapia va fi cât mai eficientă și nu se va prelungi mult timp.
Pe de altă parte, piele mai poate suferi și de iritatii cutanate.
Cauzele apariției iritației la nivelul pielii
Sensibilitatea pielii este cauzată de distrugerea stratului protector. Acesta protejează împotriva microbilor, a pierderii de apă, a pătrunderii substanțelor externe, a deteriorării mecanice și a radicalilor liberi. Uneori, sensibilitatea este o proprietate permanentă a pielii, ale cărei cauze se află la nivel genetic și este imposibil de vindecat. Dar, mai des, este cauzată de factori externi și interni care pot fi influențați. Cauzele pot varia de la îngrijirea necorespunzătoare până la stres.
Ce fel de piele numim piele iritată? Semnele sale sunt:
- roșeață;
- descuamare;
- mâncărimi;
- hipersensibilitate, etc.
Totodată, iritațiile pot apărea și la bebeluși. Este evident că aceste iritații bebeluși necesită atenție și îngrijire delicată.
Cum se ameliorează iritarea pielii? Dar eczemele?
În primul rând, trebuie să se descopere motivul apariției. În al doilea rând, trebuie să se aleagă îngrijirea potrivită. De ce are nevoie pielea iritată?
- De o curățare cât mai delicată
- Hidratare intensivă
- Lipide pentru a reface stratul protector hidrolipidic
- Vitamine și antioxidanți pentru vindecare
Nu în ultimul rând, pielea are nevoie de o crema pentru iritatii. Aceasta va calma și va proteja pielea datorită ingredientelor sale active, favorizând procesul fiziologic de vindecare a pielii.
Alegând o crema eczema piele potrivită nevoilor pielii afectate, se poate spori confortul și vindecarea, facilitând întoarcerea la o stare sănătoasă a pielii.