Radacina Care Poate Reduce Glicemia, Protejează Ficatul De Toxine Și Reduce Colesterolul

VA Press

Radacina de brusture este recunoscuta pentru proprietatile sale detoxifiante si protectoare asupra ficatului impotriva substantelor nocive precum tutunul si alcoolul, datorita continutului sau in acizi cu proprietati detoxifiante, cum ar fi acizii cafeilchimici. Aceasta planta medicinala este bogata in saruri de potasiu, vitamine din complexul B, uleiuri volatile si tanin, ceea ce o face un remediu eficient in detoxifierea organismului.

Unul dintre beneficiile radacinii de brusture este capacitatea sa de a reduce nivelul zaharului din sange, fiind recomandata mai ales pacientilor cu diabet. Acest efect hipoglicemiant se datoreaza inulinei, care reduce absorbtia glucozei in organism si priveaza pacientul de gustul dulce.

De asemenea, cercetarile au demonstrat ca radacina de brusture poate reduce absorbtia intestinala a colesterolului si a lipidelor, justificandu-se utilizarea sa in cazul pacientilor predispusi la boli cardiovasculare. Pentru acest scop, se poate prepara un ceai din doua lingurite de radacina de brusture maruntita la o cana cu apa, consumandu-se doua cani pe zi.

Datorita proprietatilor diuretice, depurative si detoxifiante, radacina de brusture poate avea efecte benefice in diverse afectiuni ale pielii, precum acnee, dermatite seboreice si furunculoze. Se poate utiliza sub forma de decoct concentrat pentru aplicatii locale, combinat cu tratament intern.

In plus, decoctul din radacina de brusture poate fi folosit extern, sub forma de frectii, in durerile reumatice si articulare, deoarece are un puternic efect revulsiv.

Este important sa consultati un specialist inainte de a utiliza orice planta medicinala sau supliment alimentar pentru a va asigura ca este potrivit pentru situatia dumneavoastra de sanatate si a evita posibilele interactiuni cu alte medicamente sau afectiuni existente.