• Home
  • Externe
  • Româncă, șantajată sexual de un primar. Femeia căuta un loc de muncă

Româncă, șantajată sexual de un primar. Femeia căuta un loc de muncă

Româncă, șantajată sexual de un primar

Amedeo Nicolazzi, fost primar al localității Petilia Policastro din provincia Crotone, regiunea Calabria, Italia, se confruntă cu acuzații grave de șantaj sexual. Incidentul implică o femeie româncă care a căutat ajutorul său pentru a găsi un loc de muncă.

Nicolazzi, care se confruntă și cu acuzații similare într-un alt proces, va fi judecat începând cu 20 martie 2024 pentru fapte petrecute în mai 2017, conform publicației Quotidiano del Sud.

Acuzațiile împotriva lui Nicolazzi includ abuzul de autoritate în calitatea sa de primar, folosit pentru a încerca să oblige femeia să întrețină relații sexuale cu el în schimbul unui loc de muncă. Potrivit reconstituirilor făcute de procurorul Alessandro Rho și carabinierii din Petilia Policastro, Nicolazzi a invitat-o pe femeie în biroul său din primărie, insistând ca aceasta să se așeze pe canapea alături de el.

După ce femeia a refuzat să stea lângă Nicolazzi, acesta a început să se atingă indecent și să facă remarci nepotrivite. Femeia a reacționat scuipând spre primar și a părăsit biroul, denunțându-l ulterior la carabinieri.

Victima s-a constituit parte civilă în proces și este reprezentată de avocatul Mario Saporito, tatăl actualului primar al Petilia Policastro, Simone Saporito, care a decis să se alăture procesului.

Avocatul lui Nicolazzi, Vincenzo Cardone, are sarcina dificilă de a apăra un client deja implicat în acuzații similare, Nicolazzi fiind arestat în aprilie 2021 pentru fapte similare în alt caz.

Aceste scandaluri au avut ca rezultat dizolvarea Consiliului Local, majoritatea consilierilor demisionând din funcțiile lor.