• Home
  • Actualitate
  • Alertă de ultimă oră: Pericol de explozie la stația GPL din Sectorul 3 – Zona a fost evacuată și securizată

Alertă de ultimă oră: Pericol de explozie la stația GPL din Sectorul 3 – Zona a fost evacuată și securizată

București, 2 septembrie 2023 – Un pericol iminent de explozie a pus pe jar autoritățile și locuitorii din sectorul 3 al Capitalei astăzi. Stația GPL, unde s-au detectat scurgeri de gaze, este situată în proximitatea unui club sportiv, unde era în desfășurare un meci de handbal.

Autoritățile au fost alertate în timp util, declanșând un plan rapid de evacuare a spectatorilor și izolarea zonei. Pompierii și forțele de ordine s-au mobilizat prompt, securizând perimetrul și luând măsuri pentru stoparea scurgerilor de gaz.

„Intervenim în acest moment pe bld. Energeticienilor din sectorul 3 al Capitalei. Se acționează pentru evacuarea populației pe o rază de 100 m pentru siguranța acesteia până la remedierea situației”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Conform Prefectului Capitalei, Rareș Hopincă, stația GPL era deja închisă de trei zile din cauza unor nereguli descoperite în urma controalelor efectuate după recenta tragedie din Crevedia. „Scurgerea a fost oprită și nu s-au evacuat persoane din locuințe, s-a izolat doar perimetrul”, a declarat acesta.

După intervenția rapidă a pompierilor, pericolul a fost neutralizat prin montarea unui robinet de siguranță. Deși mirosul de gaze nu mai este prezent, două autospeciale de stingere rămân la fața locului pentru supraveghere și transvazarea gazului.

„Se fac măsurători periodic la fața locului de către echipajul CBRN. În urmă măsurătorilor nu au fost înregistrate scăpări de gaze”, au mai precizat reprezentanții ISU București-Ilfov.

Acest incident ridică din nou îngrijorări cu privire la siguranța infrastructurilor critice din Capitală și necesitatea unor controale mai stricte pentru prevenirea unor astfel de situații de urgență.

Pentru moment, situația este sub control, dar investigațiile continuă pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului.