Colega de salon a Alexandrei, gravida care a murit la spitalul din Botoșani, face dezvăluiri șocante

VA Press

Uua dintre colegele de salon ale Alexandrei, tânăra însărcinată care a murit după ce a fost lăsată să aștepte mai bine de șapte ore ajutorul medicilor din Botoșani, a făcut declarații șocante la Antena 3 CNN.

Femeia spune că niciun medic nu a trecut prin salonul în care erau internate, asta deși tânăra țipa de durere. Singurul ajutor i-a fost oferit de câteva asistente.

„Tot plângea că o doare. Spre dimineață a spus că nu are aer, simte că nu are aer. Când mi-am ridicat capul din pat, am văzut că era vânătă. Gura și nasul îi erau vinete.

Am chemat repede și a venit asistenta și ea tot spunea că nu are aer. Între timp i-a luat tensiunea, i-a pus aparatul de monitorizare și au mai venit 5-6 asistente la patul ei.

Eu nu am văzut să fi venit vreun medic, nu a fost medic”, a declarat femeia.

Alexandra nu a fost vizitată de niciun medic
Acum două săptămâni, în noaptea de joi spre vineri, 18 august 2023, Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, mamă a trei copii și însărcinată în trei luni, cu al patrulea copil, murea pe un pat de spital la Maternitatea Botoșani.

Toată noaptea, Alexandra a avut dureri și sângerări, iar spre dimineață rămăsese fără aer. Deși a implorat ajutorul medicului de gardă dar și al celui curant, timp de șapte ore, așa cum a scos la iveală și ancheta internă a Spitalului Județean Mavromati, de care aparține Maternitatea, Alexandra nu a fost vizitată de niciun medic, iar sarcina sa oprită din evoluție, complicată infecțios, nu a fost evacuată.

În jurul orei 8.00 dimineața, vineri, 18 august 2023, Alexandra Ivanov murea după o noapte de chin, din cauza unui edem pulmonar și a unei insuficiențe cardio-respiratorii.

Moartea Alexandrei a stârnit un val de revoltă, personalul medical fiind acuzat de indiferență. O anchetă a Poliției a fost demarată în acest context, fiind întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

În cadrul investigațiilor este audiat personalul medical implicat, paciente care se aflau în salon, dar și cei care au vorbit sau au avut legătură cu Alexandra în noaptea fatidică.