• Home
  • Parteneri
  • Cum să alegi chitara electrică adecvată nevoilor tale

Cum să alegi chitara electrică adecvată nevoilor tale

Particularitatile chitarei electrice

   Atunci când doriți să achiziționați o chitară electrică este necesar să luați în considerare o serie esențială de factori. În acest fel, o să fiți capabili să alegeți o chitară corespunzătoare nevoilor dumneavoastră. Formele și stilurile muzicale ce pot să fie interpretate cu ajutorul unei chitare electrice diferă în funcție de mărimea, componența și forma instrumentului, astfel că precizia alegerii nu face altceva decât să vă avantajeze prestația muzicală.

Fiecare tipologie a instrumentului o să utilizeze un alt fel de lemn, va avea combinații diferite de pick-up și se va ”simți” diferit atât din punct de vedere tactil cât și estetic. Veți observa că nu există două chitare identice, nici chiar dacă acestea provin din aceeași gamă și de la același producător, fiecare dintre ele oferind o experiență artistică distinctă iar aceste diferite modele de chitare electrice vor realiza o distincție între diferitele tipologii cu care puteți intra în contact.

 

         Care sunt aspectele esențiale pe care trebuie să le luați în considerare în acest proces decizional?

 

  1.     Raportul calitate-preț

Atunci când achiziționați o nouă chitară electrică trebuie să vă asigurați că raportul calitate-preț este unul just. De foarte mult ori este preferabil să alegeți o chitară care, deși costă mai mult decât ați anticipat inițial, este mult mai calitativă, realizată dintr-un lemn mult mai puternic.

 

  1.     Tipul de corp al chitarei

Există trei tipuri de bază în ceea ce privește stilul corpului chitarelor electrice: corp solid, corp gol și corp semi-gol. Fiecare tipologie are propriile caracteristici distincte.

Particularitatile chitarei electrice 3

  •         Chitara electrică cu corp solid reprezintă cea mai comună tipologie, fiind realizată dintr-o placă solidă de lemn. Acest tip de chitară poate să varieze, existând o gamă variată de modele. Există modele simple, cu un unic pickup și, în același timp, există instrumente ornate și decorate cu o multitudine de pickup-uri și cu modele viu colorate imprimate pe lemnul din care sunt realizate și având o gamă largă de opțiuni electronice. Chiar dacă chitarele cu corp solid nu produc la fel de multă rezonanță precum modelele cu corpul gol, lemnul utilizat are încă un impact major asupra sunetului produs de către instrumentul muzical.
  •         Chitara electrică cu corp gol produce mult mai multă rezonanță datorită designului ei. Această tipologie este preferată de către artiștii de jazz pentru tonurile pline, bogate și profunzimea basului.
  •         Similar corpului gol, corpul semi-gol are mai multă rezonanță decât un corp solid. Cu toate acestea, acest tip de chitară este proiectat cu un element central din lemn masiv care adaugă mai multă stabilitate și susținere ritmului și acordurilor muzicale. Cântăreții de blues sunt cei care optează pentru tonurile calde ale chitarelor cu corp semi-gol, însă acestea sunt deseori utilizate și pentru jazz sau punk rock.

Pentru mai multe detalii de ordin tehnic, Mcmusic.ro prezintă specificațiile și detaliază componentele chitarei electrice oferindu-vă o imagine de ansamblu asupra celor mai importante elemente tehnice a instrumentului muzical astfel încât dumneavoastră să luați cea mai bună decizie atunci când achiziționați un astfel produs.

  1.     Preferințele personale și estetica

În momentul în care alegeți o chitară electrică nu trebuie să vă limitați exclusiv la partea tehnică. Fiecare chitarist are în minte o imagine a unei chitare ideale. În acest fel, în momentul în care sunteți puși față în față cu un exemplar din idealul muzical al dumneavoastră, este necesar să îl prioritizați. În momentul în care vă alegeți chitara pe un astfel de temei, realizați o legătură mult mai specială cu noul dumneavoastră instrument muzical. Procesul decizional nu trebuie, așadar, să fie guvernat de partea tehnică; este necesar să existe și o plăcere estetică în ceea ce privește alegerea pe care o luați.

Particularitatile chitarei electrice

         Alegerea instrumentului ideal este foarte dificilă deoarece este necesar să fiți complet mulțumiți de decizia pe care o faceți. Din această cauză, puteți consulta oricând articole care să vă ghideze în procesul decizional. 

Sursa foto: Pexels.com