• Home
  • Parteneri
  • Ești șofer începător și vrei să îți cumperi prima mașină second hand? Iată ce GREȘELI nu trebuie să faci!

Ești șofer începător și vrei să îți cumperi prima mașină second hand? Iată ce GREȘELI nu trebuie să faci!

Esti sofer incepator si vrei sa iti cumperi prima masina second hand Iata ce GRESELI nu trebuie sa faci scaled 1

A cumpăra o mașină reprezintă o investiție serioasă. În fond, e o posesie de care te vei folosi pentru o perioadă foarte lungă de timp. Mai ales dacă ești șofer începător, poate nu vei dori să cumperi de la început una nouă. E în regulă dacă vrei mai întâi să experimentezi cu diferitele opțiuni care există pe piață sau dacă pur și simplu aștepți să strângi banii necesari pentru automobilul visurilor tale. 

Există anumite lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să achiziționezi o mașină second hand. Poate părea complicat să găsești ceva potrivit, din punct de vedere financiar și al siguranței. Totuși, există anumite metode prin care te asiguri că nu vei da greș și vei avea o primă mașină la mâna a doua care să fie ca nouă.

Iată ce greșeli nu trebuie să faci în niciun caz atunci când cumperi o mașină second-hand!

  • Nu îți lua o mașină care depășește nevoile tale

Acest lucru este valabil mai ales dacă strângi bani pentru un automobil nou pe care plănuiești să îl achiziționezi în viitor. Dacă faci multe drumuri lungi, poți alege o mașină de clasă medie sau mare, care va asigura confortul necesar ție și persoanelor cu care călătorești. 

În caz că vei face drumuri mai ales în oraș, cele din clasa mini și mică vor oferi o opțiune puțin costisitoare. Mașinile compacte sunt potrivite pentru cei care folosesc autoturismul atât în oraș, cât și pentru drumuri lungi în vacanțe.

  • Nu stabili un buget prea flexibil

Entuziasmul primei achiziții de acest fel poate să te determine să stabilești un buget prea mare. Nu e indicat să faci acest lucru, pentru că vei fii tentat să dai chiar mai mult și să depășești suma alocată cu totul. Propune-ți un anumit preț peste care să nu treci, chiar dacă primești o ofertă tentantă care necesită bani în plus. 

Trebuie să fii atent să nu consumi toate posibilitățile financiare pentru automobilul propriu-zis. E nevoie să păstrezi bani și pentru înmatricularea și revizia generală necesare după ce ai făcut achiziția. În plus, mai ales dacă se apropie iarna, e necesar să te asiguri că ai o sumă și pentru echiparea mașinii pentru acest anotimp. Dacă ai nevoie de sugestii, aici vezi oferta de anvelope de iarnă care te poate ajuta.

  • Nu te lăsa înșelat de aparențe

Cel mai important este să păstrezi niște așteptări realiste. Mulți oameni se lasă seduși de felul în care arată mașina, de nenumăratele dotări pe care le are sau de carisma agentului de vânzări. Trebuie, însă, să iei în considerare detaliile tehnice, astfel încât să fii fericit cu alegerea ta pe termen lung.

Câteva dintre informațiile pe care trebuie să le afli sunt: starea tehnică, istoricul, costurile de întreținere și raportul calitate-preț. E ideal să te informezi înainte de a lua contact cu vânzătorul asupra prețului autoturismului pe care intenționezi să îl cumperi. Astfel, vei evita și să te lași convins de ofertele prezentate ca fiind o ocazie de neratat.

Indiferent că e vorba de o mașină nouă sau una second hand, trebuie să fii organizat și să nu te lași purtat de entuziasmul de moment. Astfel, vei evita problemele pe termen lung care apar din cauza defecțiunilor sau a înșelării așteptărilor.

Sursa foto: Storyblocks.com