• Home
  • Actualitate
  • Ioan Avrămuț dezvăluie lumile ascunse în „Ieșirea din alb” – Vernisaj de excepție la Galeria Brăteanu din Timișoara

Ioan Avrămuț dezvăluie lumile ascunse în „Ieșirea din alb” – Vernisaj de excepție la Galeria Brăteanu din Timișoara

ioan-avramut-dezvaluie-lumile-ascunse-in-„iesirea-din-alb”-–-vernisaj-de-exceptie-la-galeria-brateanu-din-timisoara

Dragi iubitori ai artelor, stimați colegi, avem bucuria de a vă invita pe aceasta cale la vernisajul expoziției de pictură „Ieşirea din alb” a artistului vizual Ioan Avrămuț ce reuneşte pe simeze  o suită de şaisprezece lucrări pe pânză realizate în ultima perioadă în culori de ulei sau tehnnică mixtă.

”Ioan Avrămuț este un pictor solitar și tocmai de aceea miza originalității este mai evidentă. Starea de permanentă creativitate a artistului este o certitudine a vocației sale cu care se identifică, coabitează și visează. Ĩntreaga sa creație „iese din alb” (titlul expoziției) prin ruperea formelor figurativ-simbolice accentuând, uneori, zona  decorativ–vitraliană. Cu toate acestea modelarea și modularea albului ca materie pură diminuează contrastul aparent tăios sugerând o neliniște discretă a  câmpului protector care  ajută elementele ideatice să fie  bine ancorate în scenă.

Afis Ioan Avramut_RO

Artistul știe să dozeze  fragmentele  în funcție de puterea ansamblului de a exista în prim planul percepției receptorului, eșalonări importante în structura compozițiilor. Ioan Avrămuț, în periplul său artistic are nevoie atât de plin cât și de gol, cultura lui plastică și gramatica limbajului fiind temeinic așezate în platforma de lucru. Maturitatea artistică nu se măsoară în anii  biologici, ci în capacitatea de abordare introspectă a profunzimilor descoperite prin teme mai  mult sau mai puțin ancorate în analiza autobiografică,

 » România FM – Știri locale
Citește continuarea 👆