• Home
  • Actualitate
  • Româncă înșelată de „Brad Pitt” pe Internet. Aceasta a pierdut 1300 euro după ce s-a îndrăgostit de marele actor

Româncă înșelată de „Brad Pitt” pe Internet. Aceasta a pierdut 1300 euro după ce s-a îndrăgostit de marele actor

Romanca inselata de Brad Pitt pe Internet

Într-un scenariu demn de un film, o româncă stabilită în Ourense, Spania, a devenit victima unei escrocherii online sofisticate, pierzând suma de 1.300 de euro. Convinsă că dialoga cu nimeni altul decât faimosul actor Brad Pitt, femeia a efectuat transferuri financiare, crezând că își va întâlni idolul. Escrocul, folosindu-se de imagini și documente false, a reușit să câștige încrederea ei, promițându-i un cadou costisitor care, pentru a fi eliberat din vamă, necesitava un transfer bancar initial de 1.020 de euro.

Într-un lanț de evenimente care arată cât de vulnerabili putem fi în fața infractorilor cibernetici, Elena (nume oferit de presă) a descoperit prea târziu adevărata față a celui pe care îl credea a fi Brad Pitt. După ce a trimis suma solicitată prin MoneyGram, a fost rugată să trimită încă 3.000 de euro, o solicitare care a alarmat-o și a determinat-o să contacteze autoritățile.

Această poveste, departe de a fi unica, subliniază riscurile asociate interacțiunilor online și necesitatea unei vigilente continue. Autoritățile locale, la curent cu situația, au reiterat gravitatea infracțiunilor de suplantare a identității și escrocherie, reamintind publicului că astfel de acțiuni sunt strict pedepsite conform legii.

Continuarea pe România FM