Rugăciunea lui Antim Ivireanul: puterea ei specială în Joia Mare

VA Press

Joia Mare este una dintre cele mai importante zile ale creștinătății, marcând ultima cină a lui Iisus Hristos cu ucenicii Săi și începutul Patimilor Sale. În seara zilei de joi are loc și Denia celor 12 Evanghelii, o denie specială și solemnă.

În această zi sfântă, se spune că nicio altă rugăciune nu are puterea atât de mare ca aceea rostită în Joia Mare. Rugăciunea lui Antim Ivireanul este una dintre cele mai puternice și este adesea rostită în această zi, pentru a primi harul și binecuvântarea lui Dumnezeu.

Sfântul Antim Ivireanul a fost un vestit tipograf, episcop și mitropolit român de origine georgiană. A fost adus în Țara Românească de Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu și s-a remarcat ca o personalitate culturală remarcabilă a vechii literaturi românești. Autor al celebrelor Didahii, Sfântul Antim a trăit între anii 1650-1716 și a fost martirizat de turci pentru credința sa în Dumnezeu.

Rugăciunea lui Antim Ivireanul este o rugăciune puternică, prin care credinciosul cere harul și îndrumarea lui Dumnezeu. Este considerată una dintre cele mai importante rugăciuni din calendarul creștin ortodox și este recitată de mulți în această zi sfântă. Prin puterea ei, se spune că viața credinciosului poate fi schimbată și îndrumată spre calea cea dreaptă, sub ochii ocrotitori ai lui Dumnezeu.