• Home
  • Actualitate
  • Statul Român va acorda un ajutor de 4,72 milioane de lei unei companii chineze pentru investiții în Timișoara

Statul Român va acorda un ajutor de 4,72 milioane de lei unei companii chineze pentru investiții în Timișoara

statul-roman-va-acorda-un-ajutor-de-4,72-milioane-de-lei-unei-companii-chineze-pentru-investitii-in-timisoara

Bani de la guvern

Hexing Technologies Europe, subsidiara companiei chineze Hexing specializată în soluții de energie verde, a fost favorizată cu un ajutor financiar de 4,72 milioane lei din partea statului român. Această sumă este destinată sprijinirii unei noi investiții în orașul Timișoara, care are ca scop principal creșterea numărului de locuri de muncă.

Ministerul Finanțelor a comunicat că a acordat acest ajutor în conformitate cu Acordul pentru finanțare nr. 264/09.11.2023, care se încadrează în cadrul unei scheme de ajutor de stat creată pentru a promova dezvoltarea regională prin creșterea angajării. Se estimează că proiectul va genera 114 noi locuri de muncă, contribuind la dezvoltarea economiei locale și la avansul tehnologic în domeniul energiei verzi.

Noua investiție a Hexing în Timiș include crearea unui centru de excelență pentru dezvoltarea și producerea de soluții avansate de contorizare inteligentă. Aceasta va cuprinde tehnologii pentru măsurarea consumului de energie electrică și apă, soluții de automatizare pentru distribuție, invertoare solare, baterii și stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Jessica Fan, Senior Vice President la Hexing, a subliniat angajamentul companiei pentru construirea unei lumi mai verzi și pentru sprijinirea comunității locale prin crearea de locuri de muncă de înaltă calitate.

 » România FM – Știri locale
Citește continuarea 👆