Tragedie în Crevedia: Explozii la o stație GPL fără autorizație ISU

VA Press

Explozie gpl Crevedia

Actualizare 00:22 – Primele declarații ale primarului din Caracal, tatăl patronului stației GPL din Crevedia. „Dacă au murit pompieri, e treaba lor”. Detalii aici


Actualizare 00:19 – Neatenția unui angajat a provocat deflagrația. Detalii aici 


Actualizare 00:09 – Stația GPL de la Crevedia, implicată într-un incident major, aparține fiului primarului din Caracal. Detalii aici


Actualizare 00:03 – 14 spitale în alertă. Alexandru Rafila anunță implicarea personală pentru transferul răniților în străinătate. Detalii aici


Actualizare 23:55 – Prima decizie luată de Marcel Ciolacu după explozia de la Crevedia. Patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia. Detalii aici


Actualizare 23:52 – UPDATE: Țările europene primesc pacienții arși în explozia de la Crevedia

„Am aflat cu mâhnire de exploziile de la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, tragedie ce a produs numeroase victime, mai ales din rândul pompierilor salvatori, o persoană pierzându-și chiar viața. Aceste tragice incidente au afectat puternic comunitatea noastră locală și au provocat multă suferință.

Suntem alături de toți cei afectați de explozii și de familiile lor, fiind gata de a contribui la sprijinirea și la ajutorarea lor. De asemenea, apreciem, cu deosebită recunoștință, intervenția eroică și necesară a pompierilor, precum și buna implicare a autorităților responsabile de gestionarea acestei situații.

Dumnezeu este alături de noi, fiind Cel ce ne iubește și pășește cu fiecare ființă umană, de-a lungul vieții, cu multă iubire și bunătate, în același timp, El este întotdeauna Cel ce ne susține, mai ales în necazuri și în încercări. De aceea, Îl rugăm să dăruiască grabnică vindecare tuturor celor răniți și mângâiere familiilor celor afectați de acest nefericit accident.”
Cu binecuvântări,
NIFON,
ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT


Update 23:46 -În caz de probleme medicale cauzate de explozie sau pentru informații despre persoane afectate, puteți apela la numarul de telefon 0212069397 sau 0212069398.

Totodată, Doina Goșa, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină București, îndeamnă pe toți să vină duminică pentru a dona sânge.


Crevedia, o localitate din județul Dâmbovița, a fost scena unei tragedii sâmbătă seară, când două explozii majore au zguduit o stație GPL. Din nefericire, cel puțin o persoană a pierdut viața, iar alte 33 au fost rănite.

Stația GPL, unde s-au produs exploziile, funcționa fără a avea autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). Aceasta este o încălcare gravă a reglementărilor de securitate, care ridică întrebări serioase despre cum a putut o astfel de instalație să opereze fără supravegherea adecvată.

Momentul celei de-a doua explozii a fost surprins și filmat de martorii aflați în zonă. Imaginile, care au circulat rapid pe rețelele de socializare, arată o flacără uriașă și un nor de fum înălțându-se deasupra stației. Martorii oculari au descris scena ca fiind una de coșmar, cu oameni alergând în panică și strigând după ajutor.

În urma exploziilor, Ministerul Afacerilor Interne a activat o linie verde pentru cetățenii afectați. Aceasta este o măsură standard în astfel de situații, oferind oamenilor posibilitatea de a obține informații și asistență. De asemenea, Guvernul a anunțat că va oferi sprijin pentru familiile celor afectați.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat profund îndurerat de această tragedie. Într-o declarație oficială, el a cerut autorităților să demareze o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului. Acest lucru este esențial pentru a preveni astfel de tragedii în viitor și pentru a trage la răspundere pe cei responsabili.

Premierul Marcel Ciolacu, la scurt timp după incident, a susținut o declarație de presă. El a fost prezent la Celula de criză de la Ministerul Afacerilor, subliniind gravitatea situației și asigurând publicul că toate măsurile necesare sunt luate pentru a ajuta victimele și pentru a investiga cauzele exploziei.

În plus, specialiștii au avertizat despre posibilele efecte asupra calității aerului în zona Crevedia, în urma exploziilor. Se pare că exploziile au eliberat particule periculoase în aer, ceea ce ar putea avea un impact asupra sănătății locuitorilor din zonă. Autoritățile monitorizează situația și vor oferi recomandări locuitorilor despre cum să se protejeze.

Această tragedie aduce în prim-plan importanța respectării reglementărilor de securitate și a supravegherii adecvate a instalațiilor periculoase. Este esențial ca autoritățile să ia măsuri stricte pentru a se asigura că astfel de incidente nu se vor repeta în viitor.

În încheiere, gândurile și rugăciunile noastre sunt cu victimele și familiile lor în aceste momente dificile. Este esențial ca, în astfel de momente tragice, comunitatea să se unească și să ofere sprijin celor afectați.